Team

Dierenartsen

Tuur

Tuur Vangroenweghe behaalde zijn diploma “Master in Veterinary Medicine” in 2007 aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent.

Aanvankelijk ging Tuur aan de slag als eerstelijns dierenarts voor grote huisdieren. Na twee jaar ambulante praktijk koos hij ervoor om zijn werkterrein te verleggen naar de kliniek. Kort nadien nam hij, samen met Stefan De keersmaecker de bestaande kliniek voor paarden over, om zodoende een eigen koers te kunnen zetten.

Tuur is een multidisciplinaire professional. Inwendige geneeskunde, met name gastro-enterologie, cardiologie en neurologie maar ook oftalmologie, abdominale chirurgie en fractuurherstel zijn de speerpunten van Tuurs professionele ambitie.

Tuur groeide op in het West-Vlaamse Moorslede. Na het behalen van zijn diploma verkaste hij naar Kasterlee in de Antwerpse kempen. Als fervente wetenschapper wijdt hij zijn vrije tijd grotendeels aan de studie van exacte en ingenieurswetenschappen.

Stefan De Keersmaecker

Stefan

Stefan De keersmaecker is afgestudeerd in Gent 1987, Hij bleef één jaar verbonden aan de RUG als assistent, dienst inwendige ziekten van de Grote Huisdieren.

Na gewerkt te hebben in verschillende doorverwijscentra in het buitenland, (Ierland The Curragh, Australië Scone, en het Verenigd Koninkrijk Guildford) en het binnenland (De Morette en Equinia) vestigde hij zich als tweedelijns paardenarts om te werken en consultaties te houden in verschillende dierenartsen centra.

Stefan staat in voor alle courante operaties bij het paard  (orthopedische en wekedelen chirurgie). Zijn bijzondere interesse gaat uit naar keeloperaties (cornage, IDDSP of verplaatst zacht gehemelte , entrapment,…) en arthroscopie van alle gewrichten. (OCD , diagnostisch en verwijderen van osteochondrale fragmenten, ..)

Stefan is gehuwd en heeft twee zonen, hij rijdt recreatief western paard op zijn Quarters.

Lisa Stephany

Lisa

Lisa Stephany studeerde af aan de Universiteit van Gent in 2018 als Master in de Diergeneeskunde optie paard met grote onderscheiding. Na het afstuderen startte ze onmiddellijk met een equine internship bij Equinox in Kasterlee, waar ze tot op heden nog steeds actief is.

Hoewel ze haar waaier aan professionele activiteiten graag zo breed mogelijk houdt, gaan haar voornaamste interesses uit naar inwendige ziekten met een focus op neonatologie en voeding. Lisa is gecertificeerd voedingsconsulent paard. 

Ze is afkomstig uit het Antwerpse en reeds sinds jonge leeftijd actief in de paardensector. Haar vrije tijd besteedt ze dan ook voornamelijk aan het rijden en verzorgen van haar paard.

Marie

Marie Verheyden is afgestudeerd aan de Universiteit van Gent in 2019. Onmiddellijk na het afstuderen startte zij met een één jaar durend internship bij Equinox. Na afronden van het internship vervoegde zij ook het vaste team van dierenartsen bij Equinox.

Marie vindt alle takken van de paardengeneeskunde interessant. Op de praktijk houdt zij zich meestal bezig met inwendige ziekten en voortplanting.

Van kleins af aan is Marie een echte dierenvriend en is ze gebeten door de paardenmicrobe. Haar compagnons zijn Pipa & Paulette, twee teckeltjes. In haar vrije tijd rijdt Marie reining.

Eline

Eline Van de Water studeerde in 2013 af met grote onderscheiding als dierenarts optie paard aan de Universiteit van Gent, met bijzondere interesse in de orthopedie. De daaropvolgende jaren legde ze zich er dan ook op toe, terwijl ze werkzaam was op de Faculteit Diergeneeskunde. In 2021 behaalde ze daar haar doctoraat over het gebruik van orale gewrichtssupplementen bij paarden.

Sinds begin 2020 maakt ze deel uit van ons team en staat ze hoofdzakelijk in voor het orthopedisch onderzoek. Tot enkele jaren geleden was Eline zelf actief als jumpingruiter, maar voorlopig blijft het op privé vlak beperkt tot een paard op pensioen en een shetlandpony voor de kindjes.

Stien

Stien Holemans studeerde in 2022 af aan de Universiteit van Gent met grootste onderscheiding. Na haar afstuderen startte ze met een jaarlang durend internship op onze kliniek. Hier leerde ze de werking van onze kliniek tot in de puntjes kennen. We zijn dan ook blij dat Stien zich bij ons team heeft gevoegd na haar internship.

Stien heeft een bijzondere interesse voor orthopedie en verzorgt dan ook mede de orthopedische onderzoeken bij Equinox. Daarnaast wordt Stien ook ingezet tijdens de spoeddiensten.

In haar vrije tijd doet ze aan jumping met haar paard No Limit.

Lena

Lena Boeckx studeerde in 2021 af aan de universiteit van Gent met grote onderscheiding . Na een eerste werkervaring in het buitenland is ze nu klaar om ons team op de kliniek te vervoegen. Haar frisse blik en moderne kennis zullen een waardevolle aanwinst zijn voor ons team.

Lena zet zich actief in voor de dagelijkse consultaties en wordt tevens ingezet tijdens de spoeddiensten. 

Buiten haar werkzaamheden om geniet ze graag van haar vrije tijd samen met haar eigen paard, Vamos.

Interns

Babeau

Babeau Dufraing studeerde in 2023 af met grote onderscheiding aan de Universiteit van Gent. Momenteel neemt Babeau deel aan een intensief jaar lang internship op onze kliniek. Haar verantwoordelijkheden omvatten de dagelijkse verzorging van de paarden, het assisteren bij anesthesie tijdens operaties en het toedienen van medicatie. Als intern is Babeau ook een waardevolle ondersteuning tijdens weekend- en nachtdiensten.

Ondersteunend personeel

Anne Marie

Sinds de opstart van de nieuwe kliniek in 2018 is Anne-Marie werkzaam bij Equinox op de administratie. Na jarenlang klant te zijn geweest bij Equinox, kreeg zij de kans om te helpen bij het opzetten van de administratie van de kliniek en het realiseren van de uitbreiding van het personeelsbestand. Haar taken bestaan vooral uit het voorbereiden van de BTW-aangiftes, het up-to-date houden van de debiteuren- en crediteurenadministratie. Zowel het onderhouden van telefonisch klantcontact als het verwelkomen van klanten aan de balie behoren tot haar taken. Anne-Marie heeft altijd als zelfstandige gewerkt en heeft daardoor veel ervaring opgedaan in administratie en HR.

In haar vrije tijd besteedt ze het liefst aan het begeleiden en ondersteunen van haar kinderen, die allebei intensief bezig zijn met de paardensport.

Danny

Danny is werkzaam als stalmedewerker / klusjesman bij Equinox. Danny helpt bij het uitmesten van de stallen en het onderhouden van het terrein. 

Erik

Erik werkt sinds 2018 als dierenartsassistent bij Equinox . Hij is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de paarden en assisteert bij consultaties en operaties .

Ook buiten zijn werk op de kliniek vind je Erik tussen de paarden. Samen met zijn vriend heeft hij een dressuurstal waar ze samen hun eigen paarden, of paarden van eigenaars trainen en op wedstrijd uitbrengen. Verder geeft hij ook dressuurlessen. Erik en Gert hebben naast de paarden ook 2 schattige Franse Bulletjes, Irma en Jeanneke.

Hilde

Hilde staat ons bij als stalmedewerkster. Omdat onze kliniek 24/7 door draait is Hilde er steeds in het weekend voor het uitmesten van de stallen en het voederen van de paarden. Daarnaast helpt ze ook nog enkele dagen door de week. 

Ines

Ines werkt al sinds 2019 als stalmedewerker op de kliniek. Ze staat mee in voor het uitmesten van de stallen, en zorgt er mede voor dat alles er netjes bij ligt.

In haar vrije tijd vind je Ines meestal op de fiets, mountainbiken, maar ook rijden met de koersfiets doet ze erg graag. 

Inge

Inge is tewerkgesteld als administratief – en onthaalbediende. Ze staat in voor het aanvullen van de medische dossiers en zorgt net als haar collega Kelly, voor een aangenaam onthaal en telefoongesprek.

Daarbuiten werkt ze graag in de tuin, doet ze handwerkjes zoals breien en naaien, leest ze graag een boek en spendeert ze graag tijd met haar Duitse Herder Oxy.

Kelly

Kelly is sinds november 2021 tewerkgesteld als administratief bediende bij Equinox. Je kan haar treffen aan de telefoon of de balie, waar ze je met een glimlach te woord staat.

Naast het werk bij Equinox, werkt Kelly ook als fotografe in bijberoep, met de focus op sociale reportages en bedrijfs / vastgoed fotografie. De vrije tijd daarnaast spendeert ze graag bij haar paard Lex.

Ulla

Ulla is al jarenlang een vaste waarde binnen het Equinox team. Ze heeft de gehele evolutie van de kliniek mee gemaakt, vanaf de eerste locatie op de Venhei, tot en met onze nieuwe gespecialiseerde kliniek. Ulla staat als dierenarts assistente mee in voor de dagelijkse werking van de kliniek, dit gaat van assisteren bij operaties, tot het beheren van de stock.

Paarden en honden gaan vaak hand in hand, zo ook bij Ulla. Naast haar eigen paarden, heeft ze ook 2 Border collies, Lucky en Neela. Ook is Ulla gediplomeerd kynologisch honden gedragstherapeut en instructeur.

Externe

Fanny

Fanny Gielis is afgestudeerd als dierenarts aan de universiteit van Gent in 1994. Wij werken samen met Fanny voor onder meer acupunctuur en dry needling. 

Johan

Johan Verhulpen is als professioneel orthopedisch hoefsmid verbonden aan onze kliniek. Voor specifieke hoef behandelingen werken wij geregeld met hem samen. 

Danny

Met groot verdriet delen wij mede dat onze zeer gewaardeerde collega Danny Valgaeren, als orthopedisch hoefsmid verbonden aan Equinox, plotseling is overleden. Een onmiskenbaar talent in zijn vakgebied en een fijne collega om mee samen te werken.
 
Danny was een fantastische hoefsmid en had oog voor elk detail. Hij stond bekend om zijn geduld, precisie en passie voor zijn werk. Danny was zeer geliefd bij de collega’s en klanten vanwege zijn oprechte interesse in het welzijn van hun paarden.
 
We zullen Danny enorm missen en zullen ons zijn vriendelijkheid, bescheidenheid en professionaliteit altijd herinneren. Onze gedachten gaan uit naar zijn partner, familie en vrienden in deze moeilijke tijd.
 
Rust in vrede, Danny. We zullen je nooit vergeten.