Youca action day

Op donderdag 20 oktober 2022 is het de vijftiende YOUCA Action Day. Dan engageren meer dan 15.000 leerlingen zich om tijdens de schooluren te gaan werken. Hun loon, 55 euro, gaat naar jongerenprojecten wereldwijd. Dit jaar is dat een project van Rikolto in Oeganda, Ecuador, Burkina Faso én België. Ook Equinox doet hieraan mee!

De voeding op ons bord staat in voor 37% van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd. Willen we het klimaatprobleem aanpakken, moeten we iets doen aan de productie, het transport en de verpakking van ons eten. Gelukkig hebben jongeren wereldwijd innovatie ideeën. YOUCA steunt in drie steden food incubators, die elk tientallen jongeren ondersteunen in de uitbouw van hun bedrijfje. Van duurzame verpakkingen, over lokale eco-aardbeien tot elektrische bakfietsen voor leveringen: het resultaat transformeert de manier waarop de steden in kwestie met voeding omgaan.

Wil jij ook jongerenengagement steunen? Doe dan mee! Schrijf je in op YOUCA’s jobbank en post jobs voor de YOUCA Action Day! Wil je op een andere manier steunen? Geen probleem, hier vind je alle info